• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Zonnepanelen voor bedrijven

Vaak wordt er gedacht dat zonnepanelen alleen voor de consumentenmarkt interessant zijn, maar voor het bedrijfsleven zijn zonnecellen ook interessant. Zo zijn er verschillende fiscale regels waardoor het veel geld kan opleveren. Ook het imago van uw bedrijf zal op het gebied van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) een hoop winst boeken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Besparen zonnepanelen zakelijkMaatschappelijk verantwoord ondernemen is een begrip dat niet meer weg te denken is bij nieuwjaarsrecepties en andere gelegenheden. Veel bedrijven geven aan dat zij op dit onderdeel nog een hoop kunnen veranderen waaronder het gebruik van duurzame stroom. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij van Zonnepanelenkopen.nl u kunnen bieden? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Fiscale voordelen

Waar consumenten subsidies krijgen voor het aanschaffen van zonnepanelen krijgen bedrijven fiscale voordelen. Er zijn verschillende regelingen ingesteld voor bedrijven zoals de EIA (Energieinvesteringsaftrek), KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) en het aftrekken van de BTW op bepaalde kostenposten.

Ook voordelige energie?

Energieinvesteringsaftrek (EIA)

Energiezuinig zonnepanelen besparenDoor de EIA regeling kunt u als bedrijf een groot deel van uw zonne-energie investering af trekken van uw bedrijfswinst. Het maximale percentage dat u mag aftrekken is 41,5% van het totale investeringsbedrag op de fiscale winst. Dit percentage is uiteraard afhankelijk van het belastingtarief waar uw bedrijf invalt. Wel zijn er enkele voorwaarden verbonden aan deze regeling namelijk: alleen geldig voor bedrijven die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.
Het minimale investeringsbedrag per jaar bedraagt €2.20,-. Voor meer informatie en een overzicht van alle voorwaarden adviseren we u om naar de volgende website te gaan: www.agentschap.nl.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Naast de hierboven besproken EIA kunt u als onderneming ook in aanmerking komen voor een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Deze regeling is van toepassing als uw bedrijf een bedrag tussen de €2.200 en €300.000 investeert in bedrijfsmiddelen. Voor complete informatie over deze regeling is het verstandig om de site van de belastingdienst raad te plegen.

BTW en investeringsaftrek

U kunt naast de bovengenoemde regelingen ook uw investering onder de noemer ‘‘gewone investering’‘ aftrekken van uw fiscale winst. Voor al deze regelingen geldt dat u het best bij de desbetreffende instantie kunt aankloppen voor advies.