• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Zonnecellen

Het laten plaatsen van zonnecellen op uw dak of schuur kent vele voordelen zoals het besparen van geld op uw energierekening en u draagt bij aan een duurzamere wereld. Dit zijn nog maar twee voordelen die aangeven waarom zonnecellen de oriëntatie waard zijn.

Voordelen zonnecellen

Zonnepanelen subsidie kosten

  • U draagt bij aan een betere wereld
  • Uw investering al na 7 terugverdiend
  • Weinig onderhoud aan zonnecellen vereist
  • Meer opbrengst dan bij sparen
  • Waarde van uw woning stijgt
  • Uw verkoopt uw woning sneller!

Hoe werken zonnecellen precies?

De werking van zonnecellen is fascinerend te noemen en kan vrij eenvoudig worden uitgelegd. Zo bestaan de meeste zonnecellen uit twee lagen met verschillende materialen die ervoor zorgen dat het licht dat wordt opgevangen wordt verwerkt naar gelijkstroom. In de ruimte tussen de twee lagen wordt het elektrisch spanningsveld opgewekt waardoor het omschakelproces in werking kan worden gezet. Zonnecellen worden daarom vaak foto (photo) voltaïsche cellen genoemd. Zo betekent photos in het Grieks licht en volta de eenheid elektrische eenheid.

Hoeveel stroom levert het op?

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor zonnepanelen kiezen is wegens het feit dat het een gunstige investering is. Het is door de huidige rentestand vele malen interessanter om te investeren in uw woning dan geld op uw bank te laten staan. Zo hebben zonnecellen over het algemeen een zeer snelle terugverdientijd. Gemiddeld gezien zal u uw pv-systeem binnen 8 a 9 jaar geheel terugverdient hebben, waarna u vervolgens voor een periode van rond de 15 jaar flink geld kunt besparen. Hoe veel geld dit precies is hangt af van een aantal factoren namelijk het soort zonnecel dat u kiest, het aantal panelen, het aantal zonuren, de energiekosten, de hellingshoek en de positie op het dak.

Meer vragen over zonnecellen?

Wilt u meer weten over de verschillende zonnecellen en de voor- en nadelen die hieraan gekoppeld zijn? Vraag een gratis offerte aan via onze website of neem contact op met een van onze medewerkers. Hij/zij zal u kunnen helpen bij het beantwoorden van algemene vragen over de werking van zonnecellen. Ook kunt u direct een adviesgesprek inplannen met een van de aangesloten specialisten van Zonnepanelenkopen.nl. De adviseur zal samen met u de huidige situatie bekijken om tot aanbevelingen te komen.

Zonnepanelen plaatsen?