• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Omvormers

Apparaat zonnepanelenOmvormers ook wel inverters genoemd zorgen ervoor dat de opgewekte energie wordt omgezet naar bruikbare stroom. Deze stroom kan zelf worden gebruikt, maar ook worden gesaldeerd naar uw energieleverancier. Salderen is het aanbieden van energie aan uw energiemaatschappij. U leest het goed u kunt stroom afstaan aan de energiemaatschappij voor een bepaald tarief per kWp. De tarieven per kWp verschillen per maatschappij en worden meestal aan het eind van de maand verrekend met de afgenomen stroom.

Hoe werkt het omvormingsproces?

Interessant om te weten is hoe het omvormingsproces precies in zijn werking gaat. Het is een vrij lastig proces die we graag versimpeld aan u willen uitleggen. De opgewekte stroom bevindt zich net als batterijen en accu’s in het rijtje van gelijkstroom. Om deze stroom te converteren naar wisselstroom moet er gebruik worden gemaakt van een inverter ook wel bekend onder de noemer omvormer. De opwekte energie zal doormiddel van de omvormer veranderen in wisselstroom, waardoor het gebruikt kan worden.

Zonnepanelen kopen?

Welke omvormer moet u kiezen?

zonnepanelen manNegen van de tien keer worden zonnepanelen aangesloten op het stroomnet van uw woning. Dit kent vele voordelen zoals het salderen van overtollige stroom wat is opgewekt door uw zonnepanelen. U bent in een situatie als deze verplicht om te kiezen voor een synchrone omvormer. Welke omvormer u precies moet nemen hangt af van het aantal watts en de wattpiek die de panelen maximaal kan genereren. Onze experts kunnen u helpen bij deze keuze.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van onze omvormer? Of wilt u een indicatieve prijsopgave ontvangen met een vrijblijvend adviesgesprek? Neem voor vragen contact op door het gratis offerteformulier in te vullen.