• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Hoe werken zonnepanelen?

Een vraag die wij vaak krijgen van onze klanten is hoe zonnepanelen precies werken. Wij zullen in een notendop de werking van een zonnepaneel systeem aan u proberen uitleggen. Zo bestaat een pv-systeem uit een aantal onderdelen: de omvormer, de bekabeling, de meter en uiteraard de panelen zelf.

In een notendop

Energie salderer huis foto

  • Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen
  • Zonnecellen zijn gemaakt van silicium
  • Silicium zet zonlicht om in elektrische energie
  • De omvormer zet het om in 230 volt stroom
  • De stroom kan direct worden gebruikt
  • Overtollige energie wordt teruggeleverd

Pv-Panelen

Zonder de aanwezigheid van pv-panelen is het niet mogelijk om energie op te wekken. We kunnen onderscheidt maken tussen twee verschillende soorten cellen namelijk: de kristallijn modellen en de amorfe systemen. Het verschil tussen deze twee soorten pv-panelen is vrij groot, zo zijn de dunne film panelen een stuk goedkoper dan de kristallijn modellen, maar leveren ze minder rendement op en gaan deze minder lang mee. We adviseren onze klanten vrijwel altijd om voor polykristallijne zonnepanelen of monokristallijne zonnepanelen te gaan.

Omvormers

Opgewekte energie kan niet zomaar worden gebruikt als stroom in uw woning. Om de zogeheten gelijkstroom te converteren naar wisselstroom is een omvormer noodzakelijk. In de meeste Nederlandse woningen is een synchrone omvormer noodzakelijk. De aangesloten specialisten van Zonnepanelenkopen.nl kunnen aan de hand van een huisbezoek bekijken welk soort omvormer u nodig heeft.

Installatie

Een zonnepaneel installatie bevat zoals gezegd een aantal onderdelen namelijk omvormers, bekabeling, een framework en natuurlijk zonnecellen waarmee zonne-energie opgewekt kan worden. Wilt u meer informatie over de installatie mogelijkheden?

Vragen of opmerkingen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de werking van zonnepanelen? De medewerkers van zonnepanelen willen u graag helpen bij het verduidelijken van informatie. Een specifieke vraag over uw situatie? Voor dit soort vragen raden wij u aan om een gratis offerteformulier in te vullen.

Ook veel besparen op uw energie?