• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Terugverdientijd zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering van een paar duizend euro. Hoelang het duurt voordat u de investering heeft terugverdient hangt van een aantal factoren af namelijk: de energieprijs, kWh, de levensduur van uw panelen en de ontwikkeling van de energieprijs. We zullen met behulp van het onderstaande voorbeeld de terugverdientijd aangeven. Meestal is deze tijd geraamd op een periode van 7-9 jaar afhankelijk van de subsidie en de positie van de zonnepanelen op uw dak.

Terugverdientijd voor uw woning

Tabel terugverdientijd zonnepanelenUit het voorbeeld hiernaast kunt u zien dat de terugverdientijd ongeveer op zeven jaar ligt. Het is puur een indicatie aangezien de werkelijke terugverdientijd van uw zonnepanelen installatie aan veel verschillende variabelen onderheven is. Om u een goed beeld te geven van de terugverdientijd van uw zonnepanelen raden we u aan om een gratis offerte aan te vragen via onze website. Wij zullen heel specifiek uw situatie onder de loep nemen om tot een realistische inschatting te komen.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen die niet beantwoord zijn in de bovenstaande tekst? Schroom niet en neem gerust contact op met een van onze medewerkers. Wij zullen u zo spoedig voorzien van een passend antwoord.

Zonnepanelen snel terugverdienen?