• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Hoogste rendement

Zonnepanelen worden in Nederland steeds vaker geplaatst op woningen en schuren. Dit is soms een behoorlijke investering, maar wat levert een investering u op? Afhankelijk van de situatie verdient u gemiddeld uw zonnepanelen in 7 jaar terug en daarna blijft u flink besparen op uw energiekosten. Wij zetten alles voor u uiteen. Wilt u een advies op maat? Vraag dan een volledig vrijblijvend advies aan!

Wat levert het u op?

Zonnepanelen plaatsen

  • Een energierekening van € 0 euro!
  • Zeer hoog rendement zonnepanelen
  • Gemiddeld binnen 7 jaar terugverdiend
  • Na 20 jaar nog 80% rendement
  • Mogelijkheid tot energie terugleveren
  • Aanschaf mogelijk met subsidie

Wat levert het op?

Het plaatsen van zonnepanelen is een investering die algauw neerkomt op een bedrag van een paar duizend euro. Met de verschillende subsidie regelingen is het mogelijk om dit aanschaf bedrag te verminderen. De hoge investering betekent niet dat het minder interessant is om deze investering te doen. U profiteert namelijk direct na plaatsing al van goedkopere energie. Het opwekken van energie kan ook in de winter en met bewolkte dagen plaatsvinden, waardoor u het hele jaar lang profiteert van zonne-energie. Op jaarbasis kunt u tot wel 400 euro besparen op uw energierekening. Het bedrag dat u zult besparen zal met de stijgende energieprijzen alleen maar toenemen. Ook de positie van uw zonnepanelen op uw dak speelt een belangrijke rol voor de uiteindelijk opbrengst. Wanneer uw zonnepanelen op het zuiden zijn gericht zullen zij tot wel 10% meer opbrengst genereren dan wanneer deze op het oosten staan gericht.

De terugverdienperiode

Zoals hierboven al is aangegeven profiteert u direct na de plaatsing al van de voordelen die zonnepanelen u bieden, maar hoelang duurt het voordat u de investering van een paar duizend euro heeft terugverdiend? Gemiddeld genomen zal de terugverdientijd van een zonnepaneel rond de 7 jaar in beslag nemen. Dit is uiteraard afhankelijk van een subsidie, de energieprijzen en het energieverbruik van uw woning. Na deze periode kunt u meer dan 20 jaar genieten van goedkope stroom en door teruglevering aan de energiemaatschappij zelfs geld verdienen.

Onderhoud

Om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen moet u jaarlijks onderhoud verrichten. Wij van Zonnepanelenkopen.nl kunnen u daarbij helpen en bieden verschillende faciliteiten. Wanneer we naar de kosten kijken vallen deze aardig mee vergelijken met de opbrengst per paneel. De kosten zijn geraamd op €4.50 tot €12.50 per paneel (consumentengids).

Zijn er nog onduidelijkheden?

Heeft u nog vragen of zijn er bepaalde zaken onduidelijk? Wij van Zonnepanelenkopen.nl willen u graag helpen en voorzien u van informatie. Om u nog beter van dienst te zijn vragen wij u om een gratis advies aan te vragen. Wij zijn op deze manier nog beter instaat om u te helpen.

Ook een hoog rendement behalen?