• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Energie terugleveren

Het opwekken van eigen stroom is natuurlijk uitermate interessant, maar wat gebeurd er met de opgewekte stroom wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent of de stroom niet direct kunt gebruiken omdat u het niet nodig heeft? Dan bestaat er de mogelijkheid om opgewekte energie terug te leveren aan de energiemaatschappij.

Salderen

U krijgt dan aan het einde van het de maand een overzicht met de energie welke u heeft terug geleverd aan de energiemaatschappij. De waarde hiervan wordt verrekend met uw eigen stroom afname, dit wordt salderen genoemd. Op deze manier profiteert u altijd van het besparende karakter van zonne-energie. Wanneer u meer dan 5.000 kWh per jaar aan energie kunt terugleveren krijgt u bovendien ook nog een terugleververgoeding, dan verdient u dus geld. De hoogste van deze vergoeding verschilt per energiemaatschappij. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) houdt toezicht op de terugleververgoeding, zij beoordelen of de vergoeding redelijk is.

Voordelen zonnepanelen

Salderen voordelen zonnepanelen

  • Verhoogt de waarde van de woning
  • Korte terugverdientijd
  • Salderen voor meer opbrengst
  • Na 25 jaar nog 80% rendement
  • Het gehele jaar rendement
  • Een lage energierekening!

Hoe werkt energie terugleveren?

Energieleveranciers zijn volgens de wet verplicht om overbodige stroom van u over te nemen. Wel zijn er een aantal spelregels waaraan u zich moet houden. Zo moet de stroom via het zelfde stroomnet worden teruggevoerd. Ook is er de regel dat alleen kleine gebruikers (tot 3x80 Amp) stroom kunnen terugleveren. Grote bedrijven die relatief weinig stroom verbruiken kunnen dus geen stroom terugleveren. Tot slot zijn energieleveranciers verplicht om tot 5000 kWh te salderen. Boven de 5000 kWH heeft u recht op een vergoeding. Hoe hoog de vergoeding is hangt af van de energiemaatschappij.

Soort meter

De meeste energiemeters gaan uit van het feit dat u meer stroom verbruikt dan dat u saldeert. Mocht u om welke reden dan ook meer energie opwekken raden we u aan om voor een betere meter te kijken. Deze zal de stroom vele malen beter managen. U kunt hierover uitgebreid advies krijgen van één van onze specialisten maar kunt zelf ook contact opnemen met de energiemaatschappij wanneer u zonnepanelen heeft laten plaatsen

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over het salderen van uw stroom? Stel gerust uw vraag via de mail of vraag de gratis offerte aan via onze website.

Ook salderen via zonne-energie?