• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Zonnepanelen prijzen

Wanneer u besluit om zonnepanelen te laten plaatsen op uw dak moet u rekening houden met een aantal zaken. Een daarvan is de prijs van de panelen. Zo denken veel mensen dat de prijs per paneel de enige kosten zijn waar zij rekening mee moeten houden. Andere kosten zoals onderhoud, installatiekosten en een omvormer complementeren de totaal investering en moeten dan ook worden meegenomen in de prijs.

Waar moet u op letten?

Zonnepanelen prijzen besparen

  • Goedkopere panelen hebben lager rendement
  • Door hoog rendement kortere terugverdientijd
  • Duurdere panelen op lange termijn goedkoper
  • Hoeveel draagt u bij aan het milieu?
  • Kortomg: Ontvang vrijblijvend het juiste advies
  • Kies de juist prijs/kwaliteit verhouding!

Soorten panelen

In de zonnepanelen markt kunt u kiezen uit een aantal verschillende modellen namelijk poly- en mono kristallijn cellen en dunne film panelen ook wel bekend als amorfe zonnepanelen. De prijs per paneel en het rendement verschillen doorgaans enorm van elkaar. Zo zijn dunne film zonnepanelen goedkoper in aanschaf, maar door de kortere levensduur en het summiere rendement minder interessant voor veel Nederlandse woningen. Mono kristallijn panellen kosten doorgaans het meest, maar kunnen dan ook meer energie opwekken in vergelijking tot poly en dunne filmcellen. Welk paneel het meest geschikt is voor uw situatie hangt van een aantal zaken af namelijk de gewenste hoeveelheid stroom wat u wilt opwekken, de positie van de panellen op uw dak en de locatie van uw woning. Heeft u een tuin op het zuiden of juist op het noorden?

Berekenen van de installatie

Kosten zonnepanelen besparingZoals we hierboven al hebben aangegeven zijn bij het berekenen van de totaal prijs van uw zonnepaneel installatie twee gegevens van belang namelijk de Wp en de kWh. Stel u wilt 1700 kWh aan stroom willen opwekken met uw panelen dient u voor 2000 Wp aan panelen te installeren. We komen op dit getal door het totaal kWh te delen door 0.85 wat staat voor de weercondities voor een land als Nederland. Wanneer we 2000 Wp vermenigvuldigen met € 1.50 euro (prijspeil maart 2013) kan het totaal bedrag dat besteedt dient te worden aan de zonnepanelen worden berekend. U betaald ongeveer €3000,- per installatie afhankelijk van het soort paneel dat u kiest. Het rekenvoorbeeld is indicatief en kan daarom per situatie verschillen. We adviseren voor concretere prijzen contact op te nemen met een van onze medewerkers.

Exacte prijs voor uw zonnepanelen?

Ontvang vrijblijvend advies

We raden nieuwe klanten altijd aan om meerdere gratis offertes aan te vragen en een adviesgesprek in te plannen. Wij van Zonnepanelenkopen.nl kunnen u op deze manier nog beter van dienst zijn. Schroom niet en plan samen met een van onze medewerkers een bezoekafspraak in.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Past de gewenste installatie wel op uw dak? Om antwoord te geven op deze vraag dient u het totaal aantal beoogde Wp te delen met 80 (Wp’s per vierkante meter). U heeft voor een installatie met 2000 Wp een dakoppervlakte vrij hebben van 25 vierkante meter (5x5). Het benodigde oppervlakte kan verschillen aangezien het rendement van bepaalde panelen hoger dan wel lager ligt als dit indicatieve voorbeeld.