• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Levensduur zonnepanelen

Zonnepanelen gaan over het algemeen een zeer lange periode mee. Gemiddeld kunt rond de 25 a 35 jaar profiteren van een hoog rendement op uw zonnepanelen. Omdat u zonnepanelen gemiddeld binnen 7 jaar terugverdiend kunt u dus bijzonder lang profiteren van de levensduur van uw panelen. Hoe lang de exacte levensduur is wisselt per soort zonnepaneel. De aangesloten specialisten van ZonnepanelenKopen.nl kunnen u hier uitgebreid over adviseren.

Waar rekening mee houden?

Zonnepanelen rekening materiaal

  • Welk materiaal is voor u geschikt?
  • Hoeveel ruimte heeft u voor de panelen?
  • Hoe lang blijft u nog in uw woning?
  • Hoeveel heeft u te besteden?
  • Kunt u een subsidie krijgen?
  • Laat u dus vrijblijvend adviseren!

Lange levensduur?

Zoals gezegd is de levensduur van zonnepanelen erg lang. Fabrikanten geven tevens aan dat het rendement na 20 jaar nog op 90% ligt en na 25 jaar op 80%. U kunt hierdoor een zeer lange periode geld besparen en na 7 tot 9 jaar is de investering al weer terugverdiend. Dit betekent dat u 15 jaar geld kunt verdienen op uw investering. Hoe komt het dat zonnepanelen een zeer lange periode meegaan? Het mechanisme van zonnepanelen is vrij simpel en bevat geen draaiende onderdelen of andere ingewikkelde technieken. Hierdoor zullen er minder snel technische mankementen dan wel slijtage plaatsvinden aan het product. Ook zijn de ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie de afgelopen jaren enorm snel gegaan. Hierdoor is de terugverdientijd flink gereduceerd en is de vraag niet of u bespaard, maar wanneer en hoeveel dit bedrag zal zijn.

Levensduur afhankelijk van materiaal

Besparen zonnepanelen levensduurDe levensduur van een zonnepaneel is erg afhankelijk van het gekozen materiaal en de kwaliteit van het product. Wij van Zonnepaneelkopen.nl werken alleen samen met de beste fabrikanten, waardoor wij een langere levensduur kunnen garanderen. Het type zonnepaneel dat het langst meegaat is de mono kristallijn cel. Het prijskaartje van deze zonnecel ligt hoger dan gemiddeld, maar door het hoge rendement en de lange levensduur zult u langer en meer geld besparen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de levensduur van zonnepanelen? Wij zullen ons best doen uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden. U kunt er ook voor kiezen om een gratis offerte aan te vragen zodat u een goede prijsindicatie met bijhorende levensduur.

Ontvang een vrijblijvend advies