• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Zonnepanelen kosten

Bij het aanschaffen van zonnepanelen dient u rekening te houden met een aantal verschillende kosten. Een aantal baten zult u direct bij aanschaf hebben, maar ook gedurende de levensduur van uw panelen zijn er kostenposten die betaald moeten worden. Via ZonnepanelenKopen.nl ontvangt u uitgebreid advies zodat u zeker weet dat u de juiste investering maakt.

ZonnepanelenKopen.nl

  • Onze specialisten vergelijken voor u
  • Hoogste kwaliteit & rendement
  • De juiste prijs / kwaliteitsverhouding
  • Duidelijke service en advies
  • Adviesgesprek bij u thuis
  • Een zeer lage energierekening!

Aanschafprijs zonnepanelen

De aanschafprijs van de zonnepaneel installatie wordt bepaald door het aantal benodigde Wp (Wattpiek). De prijs per Wp is in maart 2013 geraamd op € 1.50,- euro wat vele malen lager is dan een aantal jaren geleden toen de prijs op een niveau van zes euro lag. Meestal willen onze klanten een installatie van 2000 Wp laten plaatsen wat rond de 3000 euro zou kosten exclusief de extra kosten die in rekening worden gebracht.

Welke kosten zijn er?

Naast de aanschaf van de zonnepanelen zijn er nog een aantal andere kosten die u bij aanschaf moet/kunt maken. Zo kunt u ervoor kiezen om zelf de panelen op uw dak te installeren of door de aangesloten specialisten van Zonnepanelenkopen.nl. Ook dient u een omvormer aan te schaffen die de opgewekte stroom omzet naar bruikbare stroom. Een dergelijk systeem kost rond de 1000 euro en dient iedere 10 jaar vervangen te worden. Wanneer u precies wilt weten hoeveel u heeft bespaard in een bepaalde periode is er de zogeheten verbruik/energiemeter. De aanschafprijs van een meter ligt op de 200 euro.

Lage kosten en hoge kwaliteit?

Onderhoud aan de panelen

Kosten zonnepanelen huisEen kostenpost die u vrijwel ieder jaar weer tegenkomt is het onderhouden van uw zonnepanelen. Het bedrag dat u betaald om uw zonnepanelen optimaal te laten functioneren ligt rond de 4-10 euro per paneel. Gemiddeld gezien worden er rond de 6 panelen per woning geplaatst en ligt het totaal bedrag rond de 24-60 euro per jaar. U bespaard al gauw rond de 400 euro op uw jaarlijkse energierekening, waardoor de kosten erg meevallen. In de meeste gevallen is een zonnepaneel installatie na 8-9 jaar terugverdiend.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over de verschillende kosten of over hoe de installatie in zijn werking gaat? Vraag een gratis offerte aan of neem contact op met een van onze medewerkers.