• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen ook wel Pv systemen genoemd kunnen op een aantal manieren met elkaar worden vergeleken. Zo kunt u op onder andere prijsniveau, maar ook op kosten, kwaliteit en levensduur kunnen de verschillende modellen beoordeeld worden.

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen voordelen kosten

  • Een veel lagere energierekening
  • Gemiddeld binnen 7 jaar terugverdiend
  • Na 20 jaar nog steeds hoog rendement
  • Mogelijkheid tot terugleveren energie
  • In sommige gevallen subsidie mogelijk
  • Slimme investering voor uw spaargeld

Wat zijn de kosten?

Bij het laten plaatsen van zonnepanelen zijn verschillende kosten van toepassing die u niet uit het oog moet verliezen. Zo moet u geld vrijhouden voor het laten plaatsen van uw panelen, een omvormer en de bekabeling naar de meterkast. De mate waarin deze kosten optreden is min of meer afhankelijk van de gekozen installatie. Laat u daarom goed adviseren zodat u geen installatie kiest die veel te duur is of niet aansluit bij uw wensen.

Levensduur

voordelen zonnepanelen besparenDe levensduur van de verschillende modellen verschillen enorm van elkaar. Zo zal een dunne film zonnepaneel minder lang meegaan en een levensduur van ongeveer 20 jaar kennen. Een kristallijn paneel heeft een beduidend langere levensduur van 25- 35 jaar afhankelijk van de verrichten onderhoud. Belangrijk hierbij te vermelden is dat dunne film panelen minder goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden.

Kies voor kwaliteit

De kwaliteit van zonnepanelen in Nederland is over het algemeen erg goed te noemen. We zullen voornamelijk de verschillen in de twee typen panelen bespreken. Goedkopere panelen verliezen na enkele jaren al veel rendement en hebben over het algemeen meer onderhoud nodig. In de branche van zonnepanelen is goedkoop vaak duurkoop. We raden u aan om voordat u zonnepanelen laat plaatsen zich goed laat voorlichten. Wij van Zonnepanelenkopen.nl geven u de mogelijkheid om kosteloos toelichting te geven.

Prijs van een zonnepaneel

Bij de aanschaf van nieuwe zonnepanelen is de prijs een van de eerste zaken waar u oplet. Zo zijn de dunne film cellen goedkoper dan poly en monokristallen panelen. De prijs van zonnepanelen is zoals u heeft kunnen lezen niet het belangrijkst. Zo gaan dunne film panelen veel minder lang mee en valt het rendement momenteel nog tegen. Uit eindelijk kan een lage prijs dan juist duurkoop betekenen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de verschillende zonnepanelen ontvangen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een gratis offerte aan. Wij zullen nadat wij de offerte aanvraag hebben ontvangen, zo snel mogelijk met u contact opnemen. Een van de aangesloten adviseurs zal samen met u een bezoekafspraak inplannen.

Vergelijk prijzen van experts in de regio