• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Polykristallijne zonnepanelen

Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen te plaatsen kunt u uit drie verschillende soorten kiezen. Ieder zonnepaneel heeft zo zijn voor- als nadelen die wij zeer specifiek zullen bespreken zodat u de best mogelijke keuze kunt maken. Voor een uitgebreid advies kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen en aangeven dat u graag thuis advies ontvangt van één van onze experts. Op deze pagina zetten wij alle kenmerken van de polykristallijne (poly) zonnepanelen uiteen.

Kenmerken polykristallijn

Polykristal zonnepanelen soorten

  • Goedkoopste paneel van de kristallijn
  • Redelijk hoog rendement
  • Investering na 8 jaar terugverdiend
  • Weinig kans op een subsidie
  • Vrij weinig onderhoud nodig
  • Waarde van de woning stijgt

Poly- of mono zonnepanelen?

Twee soorten zonnepanelen die erg op elkaar lijken zijn de polykristallijn zonnepanelen en mono kristallen zonnepanelen. Zo zijn beide panelen gemaakt van siciliumzand en zijn beide instaat om ongeveer evenveel energie op te wekken. Het grote verschil tussen deze twee panelen zit in het stollingsproces. Bij mono panelen worden er een aantal extra handelingen toegepast waardoor de kristallen de zelfde richting op wijzen. De poly variant ondergaat geen extra handelingen waardoor de prijs per paneel lager ligt. De kristallen van een poly paneel liggen kriskras door elkaar, waardoor grotere panelen noodzakelijk zijn om het zelfde rendement te behalen als monokristallijn zonnepanelen. Voor kleine oppervlakten wordt dus vaak gebruik gemaakt van monokristallijne zonnepanelen.

Rendement van polykristallijn

Wanneer u zonnepanelen aanschaft wilt u wel geld besparen en uiteindelijk ook rendement behalen op de investering. Zoals gezegd verschillen polykristallijn en monokristallijn panelen niet heel veel van elkaar, maar de monokristallijn variant levert net iets meer op als het gaat om energiewinning. Het verschil tussen beide panelen ligt op slechts 16%, maar de productiekosten van monokristallijn zonnepanelen ligt beduidend lager. Wanneer u een groter dakoppervlakte heeft kunt u prima gebruikmaken van polykristallen panelen. Bij rijtjeswoningen adviseren wij om te kiezen voor monokristallijn panelen aangezien het resultaat anders te summier is.

Nog opmerkingen of vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het laten plaatsen van polykristallijn zonnepanelen? Stel uw vraag gerust aan een van onze onze adviseurs in uw gratis offerte aanvraag. Wij zullen vervolgens met u contact opnemen om een bezoekgesprek te plannen.

Polykristallijne zonnepanelen plaatsen?