• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Monokristallijne zonnepanelen

Bij het aanschaffen van een zonnepaneel moet u rekening houden met een aantal zaken. Een van de keuzes die u tijdens het aankoopproces moet maken is die tussen een mono- en poly kristal zonnepanelen. De verschillen en de voor- en nadelen zetten wij voor u alvast op een rij. Uiteraard ontvangt u via één van onze adviseurs altijd geheel vrijblijvend advies over welke zonnepanelen voor u interessant zijn en waarmee u het hoogste rendement behaalt.

Kenmerken Monokristal

Zonnepanelen monokristal kosten

  • Het hoogste rendementspercentage
  • Weinig onderhoud noodzakelijk
  • Lange levensduur
  • Benodigd aantal panelen nihil
  • Aanschafprijs vrij hoog
  • Na 8-9 jaar investering terugverdiend

Stolproces

Beide monokristallijn als polykristal zonnepanelen zijn gemaakt van het zelfde materiaal, namelijk siliciumzand. Het grote verschil tussen beide panellen is het stollingsproces. Bij de mono kristallijn panelen zijn meer handelingen benodigd, waardoor de aanschafprijs per vierkante meter zal toenemen. De polarisatie zorgt ervoor dat de kristallen allemaal in dezelfde richting zijn geplaatst. Door het verschil in stolling heeft u minder grote panellen nodig om toch het zelfde resultaat te behalen, oftewel uw rendement is hoger. Dit merkt u bijvoorbeeld wanneer u slechts een beperkte ruimte beschikbaar heeft. Wanneer u een kleiner dakoppervlak heeft zullen alleen monokristallen panelen voor voldoende rendement kunnen zorgen.

De adviseurs aangesloten bij Zonnepanelenkopen.nl zullen u hier uitgebreid over informeren.

Garantie

De garantieperiode die de aangesloten partners van Zonnepanelenkopen.nl hanteren ligt tussen de 10-12 jaar. De opbrengst van de meeste mono kristallijn panellen ligt na 25 jaar nog op 80% waardoor u nog lang kunt profiteren van uw panelen. U weet dus zeker de u de investering van uw zonnepanelen op termijn altijd terugverdient.

Geschikt voor Nederland

Zowel de mono- als de polykristallijn zonnepanelen zijn zeer geschikt voor de Nederlandse markt. Voor meer informatie over de verschillende panellen en het rendement wat deze kunnen genereren adviseren we u om een gratis offerte aan te vragen.

Monokristallijne panelen plaatsen?