• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Dunne film zonnepanelen

Naast de monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen zijn er ook de dunne film zonnepanelen, ook wel bekend onder de naam Thin film. Deze relatief nieuwe uitvinding moet in de toekomst de standaard worden als het gaat opwekken van zonne-energie. Momenteel verlopen de ontwikkelingen op het gebied van dunne film zonnepanelen razendsnel. Er wordt dan ook hard gewerkt om de panelen nog dunner en vooral goedkoper te maken zodat deze interessanter worden voor de consumentenmarkt.

Kenmerken dunne film

Dunne film zonnepanelen kopen

  • Goedkoop in aanschaf
  • Wekt energie op uit meerdere hoeken
  • Dunne film is vrij flexibel
  • Minder hoog rendement
  • Korte levensduur
  • Alleen in zomermaanden energie

Voordelen dunne film zonnepanelen

Een van de absolute voordelen die thin film zonnepanelen u kunnen bieden is dat deze instaat zijn om uit bijna alle invalshoeken zonne-energie te winnen. Naast de verschillende invalshoeken zijn dunne film zonnepanelen extreem smal en dus gemakkelijk te monteren op verschillende daken en ondergronden. Ook de aanschafprijs van thin film zonnepanelen zijn lager dan de poly en mono kristal zonnepanelen. Zo bespaart u algauw 20 tot 30% op de aanschaf van uw zonnepanelen.

Rendement van dunne film panelen

Rendement zonnepanelen terugverdienenHet rendement van dunne film panelen ligt op dit moment lager dan kristallijn modellen, maar dit is een kwestie van tijd. Dit ondanks het feit dat deze zonnepanelen de energie uit meerdere invalshoeken kan absorberen. Naast het feit dat dunne film panelen minder rendement genereren, wekken deze panelen alleen in de zomermaanden genoeg stroom op. Momenteel is het in Nederland verstandiger om te kiezen voor een mono- of polykristallenpaneel. Neem voor meer informatie over het rendement contact op met een van onze medewerkers.

Materialen

De dunne film panelen bestaan doorgaans uit drie verschillende materialen namelijk: het bekende siliciumzand wat ook terug te vinden is in kristallijn panelen en halfgeleiders als CdTe en CIGS. De afkortingen staan voor respectievelijk Cadmium Telluride en Koper indium gallium selenide. Het materiaal CdTe zorgt ervoor dat het zonlicht direct wordt omgezet in bruikbare energie die u in uw woning kunt consumeren. Het andere materiaal is CIGS wat als halfgeleider dient. Omdat de zonkracht in Nederland meestal te laag is gaat er tijdens het omvormproces teveel energie verloren, waardoor uw zonnecellen alleen in de zomermaanden renderen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden met dunne film panelen? Vraag een gratis offerte aan via onze website of neem contact op met een van onze medewerkers.

Vrijblijvend advies over zonnepanelen?