• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Plat dak

Zonnepanelen plat dak plaatsenHet plaatsen van zonnepanelen op een plat dak lijkt in eerste instantie het zelfde als een plaatsing op een schuin dak, maar schijn bedriegt. Voor de plaatsing van zonnepanelen op een platdak zijn een aantal zaken extreem belangrijk namelijk: de afstand tot de dakrand van uw dak, de afstand tussen de zonnepanelen en het ballastgewicht op de zonnepanelen.

Afstand tot de dakrand

De afstand tot de dakrand speelt een cruciale rol voor het verkrijgen van een omgevingsvrije vergunning. Houdt een marge van 0.5 tot een meter aan vanaf de dakrand om verdere problemen te voorkomen. Mocht u toch panelen willen plaatsen aan uw dakrand adviseren we u om contact op te nemen met een medewerkers van uw gemeente.

Afstand tussen de zonnepanelen

Een verschil tussen een schuindak en een platdak is natuurlijk de lichtinval. Op een schuindak is het vanzelfsprekend dat alle panelen zonlicht opvangen. We adviseren u dan ook om het montage werk over te laten aan onze aangesloten professionals. Zij weten precies welke afstanden en posities de cellen moeten krijgen om het optimale uit uw pv systeem te halen.

De hellingshoek van zonnepanelen bepaald voor een groot gedeelte hoeveel rendement er behaald kan worden met de installatie. De specialisten van Zonnepanelenkopen.nl zullen tijdens de bezoekafspraak direct bekijken welke hellingshoek de panelen moeten meekrijgen.

Extra gewicht plaatsen op cellen

In bepaalde gebieden in Nederland kan de wind hoge snelheden halen, het is daarom raadzaam om uw zonnepanelen en de omliggende omgeving te beschermen. Dit kan al door extra gewichten aan de zonnepanelen te bevestigen. Voor meer informatie over deze methode kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

Zonnepanelen op uw dak?