• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Garantie

Garantie zonnepanelen kopenU krijgt op uw gehele pv-systeem garantie, dit betekent niet alleen op de zonnepanelen, maar ook op componenten zoals de omvormer en andere randapparatuur. De duur en de vorm van de garantie verschilt wel per onderdeel en zal hieronder dan ook worden behandeld. Zo heeft u onder andere recht op productgarantie, vermogensgarantie en installatie garantie.

Productgarantie

De garantie die u op zonnepanelen krijgt kan worden opgedeeld in een aantal subgroepen namelijk de gebruikelijke productgarantie, maar ook de vermogen garantie. We zullen allereerst de productgarantie bespreken. Zo krijgt u vrijwel altijd 10 jaar productgarantie op uw zonnepanelen. Voor de omvormer en de installatie krijgt u vaak twee jaar garantie.

Vermogensgarantie

Naast de hierboven beschreven productgarantie heeft u ook recht op een goed renderende installatie. Zo heeft u voor de eerste 10 jaar recht op een zonnepaneel dat 90% van het totaal vermogen kan leveren. Na 25 jaar moet het paneel nog voor 80% van het rendement aan stroom kunnen opwekken. Indien dit niet het geval is kunt u onder bepaalde voorwaarden geld ontvangen. Lees vooraf goed de algemene voorwaarden door om later misverstanden te voorkomen.

Installatiegarantie

Op het installeren van uw zonnepanelen krijgt u ook garantie. Bij fouten die tijdens de installatie veroorzaakt zijn geldt de regeling dat u 2 jaar garantie heeft op eventuele reparaties aan het systeem.

Nog onduidelijkheden over de garantie?

Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden wat betreft de garantietermijnen? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers of vraag gratis offertes aan. Wij zullen u zo snel mogelijk helpen en deze vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Zonnepanelen aanschaffen?