• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Kampen

Zonnepanelen plaatsen in Kampen

De energiekosten zijn een maandelijks terugkerende kostenpost. Het plaatsen van zonnepanelen op uw woning in Kampen kan deze kosten drastisch doen dalen. Het grote voordeel van zonnepanelen is een jaarlijkse besparing die kan oplopen tot wel €400,-. Zo zult u de aanschaf van zonnepanelen al snel weer terugverdienen. Deze investering zorgt daarnaast voor een stijging van de woningwaarde. Als inwoner van Kampen kunt u profiteren van diverse voordelen omtrent de aanschaf van zonnepanelen. Zo wordt de aanschafprijs voor u flink goedkoper.

Vergunningsvoorwaarden in Kampen

De overheid heeft diverse stimuleringsregels opgesteld om de aanschaf van zonnepanelen goedkoper te maken. Zo wil men schone energie bevorderen en zorgen voor een beter milieu. Ten eerste kunt u profiteren van een subsidie die u aan kunt vragen bij de overheid om de aanschaf in prijs te laten dalen. Daarnaast zijn de regels voor een vergunning en de bouwleges versoepeld. Meestal moet u bij bouwactiviteiten een omgevingsvergunning aanvragen en bouwleges betalen. Bij de plaatsing van zonnepanelen in Kampen hoeft dit meestal niet. Slechts in de volgende uitzonderingen heeft u een vergunning nodig:

  • Als de woning een plat dak heeft;
  • Als het dakoppervlak door de zonnepanelen wordt overschreden;
  • Als de hellingshoek van de zonnepanelen niet overeenkomt met het dak;
  • Als de installatie niet wordt aangesloten op het stroomnet;
  • Monumenten en andere Rijks beschermde gebouwen mogen niet worden voorzien van zonnepanelen.

Over de bouwleges hoeft u zich geen zorgen om te maken. Normaal gesproken is dit een bepaald percentage van de totale bouwsom. De gemeente Kampen neemt de bouwleges in het geval van zonnepanelen voor eigen rekening. Dit levert een besparing op van enkele tientallen, tot wel honderden euro's.

Gratis offertes in Kampen

Wilt u meer weten over de plaatsing van zonnepanelen in de regio Kampen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier. U ontvangt vrijblijvend tot 5 gratis offertes van specialisten in zonnepanelen uit de regio van Kampen. De prijzen en voorwaarden kunt u zo gemakkelijk vergelijken. Heeft u een keuze gemaakt? Een specialist komt de afmetingen en hellingshoek bepalen. Hierdoor kunnen de zonnepanelen op uw woning in Kampen al snel geplaatst worden.

Snel 5 gratis zonnepanelen offertes voor Kampen