• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Opbrengst berekenen

Het plaatsen van zonnepanelen is een investering van een paar duizend euro. Het is daarom aan te raden te kijken hoeveel geld het u kan opleveren op jaarbasis en hoelang het duurt voordat u de kosten van het plaatsen heeft terugverdiend. Veel mensen denken dat zonne-energie alleen efficiënt opgewekt kan worden in landen met veel zonuren. Dit is een mythe die alleen geldt bij oudere generaties zonnepanelen. Door de technologische ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie is het ook mogelijk om op bewolkte en winterdagen energie op te wekken. Uiteraard kunt u meer rendement halen wanneer er meer zonuren per jaar zijn, maar het is niet een absolute must.

Wat is mijn opbrengst?

Zonnepanelen plaatsen opbrengst

  • Direct na aanschaf opbrengst
  • Lange periode zonne-energie
  • Korte terugverdientijd
  • Waardeverhoging woning
  • Na 25 jaar nog 80% rendement
  • Betere verkooppositie woning

Ook besparen op energie?

Bespaar direct geld

Bij het plaatsen van zonnepanelen profiteert u op de dag van plaatsing al van goedkopere energie. Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om uw gehele energieverbruik te voorzien van zonne-energie, maar de combinatie tussen normale stroom en zonne-energie kan al veel geld opleveren. Hoeveel geld u precies kunt besparen hangt van een aantal factoren af namelijk het energieverbruik, de positie van uw zonnepanelen, de energieprijs, het vermogen van uw installatie en het aantal panelen die u heeft geplaatst op uw dak.

Gunstiger dan geld op de bank

Kosten zonnenpanelen huisWanneer u zonnepanelen laat plaatsen door een van onze specialisten profiteert u direct van een hoger rendement op jaarbasis dan uw geld onder de huidige omstandigheden op de bank te laten staan. Daarnaast zal de WOZ-waarde van uw woning ook stijgen waardoor het in feiten een dubbele investering is.

Vermogen van zonnepanelen

Het nominale paneelvermogen ookwel uitgedrukt in Wp (Wattpeak) bepalen het totaal vermogen van uw zonnepanelen. Om de verwachte opbrengst te berekenen moet u rekening houden dat er gewerkt wordt met een omrekenfactor van kilowattuur per Wattpeak (Wp). Wanneer u een offerte aanvraagt bij Zonnepanelenkopen.nl zullen wij ook deze gegevens vermelden. Om het vermogen van uw zonnepanelen te bepalen is het aantal vierkante meter paneel dat u laat plaatsen van essentieel belang. In Nederland is het gemiddelde kWh per vierkante meter paneel vastgesteld tussen de 70-90. Dit is afhankelijk van het aantal zonuren en de positie van uw zonnepanelen op uw dak. Voor het gemak zullen we uitgaan van een kWh van 80 per vierkante meter. Wanneer u viertien vierkante meter van uw dak heeft bedekt met zonnepanelen zal het totaal vermogen 1120 kWh bedragen. Dit is bijna eenderde van het totaal energieverbruik van een Nederlands huishouden. Het geld wat u bespaart is afhankelijk van de energieprijs van fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de opbrengst van zonnepanelen? Wij willen u graag helpen en beantwoorden uw vragen zo spoedig mogelijk. Voor nog beter advies vragen we u om een offerte aan te vragen.