• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Friesland

Zonnepanelen laten aanleggen in Friesland

Zonnepanelen laten aanleggen kan zeer goedkoop zijn voor inwoners van Friesland, als ze gebruikmaken van Zonnepanelenkopen.nl. Deze website maakt optimaal gebruik van de concurrentiewerking door u verschillende prijsopgaven voor te leggen. De bedrijven die actief zijn in uw regio, zijn zich hiervan bewust en zullen hun prijzen heel laag inzetten. Dit scheelt minimaal tientallen euro’s, maar van inwoners uit Leeuwarden, Sneek, Drachten en Dokkum weten we dat ze hierdoor recent zelfs honderden euro’s voordeliger uit zijn geweest!

Enkele financiële aspecten

De meeste Friezen nemen zonnepanelen uit financiële overwegingen. En terecht. De winst op deze investering is namelijk hoger dan de winst middels een spaarrekening. De specialisten waarmee wij samenwerken, kunnen u ook advies geven over enkele financiële aspecten. Zij kunnen u alles vertellen over eventuele subsidie, teruggave van BTW, het meeverzekeren van de panelen en het aangaan van een groene lening ter financiering van de zonnepanelen.

De zon: een perfecte bron

Gas en kolen leken lange tijd niet van hun troon te stoten als hoofdbron voor stroomopwekking. De opmars van zonne-energie is met name de afgelopen twee decennia snel gegaan. De prijs voor een zonnepaneel is nu ongeveer de helft van wat ‘ie enkele jaren geleden was, terwijl er per paneel ongeveer twee keer zoveel kilowatturen mee zijn op te wekken. Op deze manier is een schone (want laag qua CO2-uitstoot) energiebron ontstaan, die financieel haalbaar is voor bijna iedereen.

De rendementen in Friesland

In Friesland kunt u een stuk meer kilowatturen opwekken met uw panelen dan in de rest van het land. In uw kustprovincie zit u op zo’n 1650-1700 uren zonneschijn per jaar, hetgeen zo’n tien procent hoger is dan het landelijke gemiddelde. De wolken nabij de kust worden namelijk verdreven door wind die van de zee komt. Overigens wekken de zonnecellen ook stroom op als het bewolkt is, maar dan wat minder.

Haalbare kaart voor u?

Dankzij al het bovenstaande is het laten plaatsen van zonnepanelen voor veel mensen haalbare kaart geworden. Wilt u weten of dit voor u ook zo is en wat de prijzen zijn in uw regio in Friesland? Laat u dan gerust hieronder uw gegevens achter teneinde tot vijf – natuurlijk vrijblijvende – prijsopgaven aan te vragen.